Åland

Sorry, drar till Åland nu så ingen uppdatering förens tidigast Torsdag ;) Ha det bra!


Åland <3

Ready to go, almost...

Ska snart åka iväg till landet. Kommer hem på söndag så kanske uppdatering då om jag orkar.
Tänkte lägga upp några vackra bilder på Massa från sommarhagen. Medans Prinsen, Lukas och Wiktor småtjafsade lite så stog bara Massa och tittade på och var snygg så här får ni några bilder:








Running free

Ja, nu är hästen ute på sommarbete. Trevligt för henne! Tror inte det kommer hända så mycket med Wiktor då Prinsen vakar som en hök över både Massa och Lukas. Massa håller sig borta från Wiktor efter det som hände i lördags men Lukas försöker iaf gå fram till Wiktor då han står ensam men det får han inte för Prinsen.
Lite elakt faktiskt. Tycker Massa och Prinsen kan gå tillsammans och Wiktor med Lukas.
Bilderna blev tråkiga... Hände typ ingenting. Hästarna...åt.
Åker till landet imorgon och kommer hem lördag eller söndag, inte bestämt än. Kommer inte ha internet så ingen uppdatering då.
Slänger in en bild på Svea som var duktig idag då hon var med när hästarna släpptes :)


Death by chocolate

Ja uppdateringen har ju inte varit så jättebra dom senaste dagarna. Ska alldeles strax iväg nu till Massa då det är sommarutsläpp så ska självklart dit och fota ;)
Hunden får följa med, kanske blir lite krångligare men det får funka.
Var igår hemma hela dagen, inte jättekul men lite skönt.
I förrgår var jag med Clara till Kappan och fotade lite. Hästen var pigg kan jag lova.
Kanske lägger upp några bilder när jag kommer hem.

Bilden hade varit perfekt om fokusen legat på ögat. Lite ledsen för det...

Älska, älska inte...

Det här med att älska hästar.
För mig så är det så att man aldrig kan älska en häst från första stund. Det tar tid och byggs upp successivt.
Första gången jag träffade Massa blev jag lite kär i henne för att hon var så fin och gullig osv.
Men enligt mig är det väldigt stor skillnad på att vara kär och älska en häst.
Man kan bli kär i en häst man bara sett på avstånd bara för att den kanske är vacker, rör sig lite roligt eller att man helt enkelt bara tycker om hästen.
För mig tog det ett halvår att börja älska Pepino t.ex. Jag älskar inte Massa än men börjar känna lite att det är påväg. Gillar henne bara mer och mer, hon är så himla mysig!
Det jag ville få fram är att man älskar först en häst när man byggt upp ett förtroende och umgåtts mycket.
Kär kan man bli i en häst man ser på en bild eller som rider förbi.

Vet inte ens varför jag skrev detta, kom och tänka på det helt plötsligt och kände för att skriva av mig lite.
Detta är endast vad jag tycker, feel free to comment.

Idag smälte mitt hjärta lite mera då tösen mötte mig i hagen nästan alla gånger jag gick in. Så lite för så mycket känslor...

Fences

Åh hon är så fin!

Pics

Ja förbered er på en liten bildbomb från ihopsläppet idag. Wiktor och Lukas släpptes in i Massas hage och det blev lite kalabalik. I början var det ganska lugnt. Wiktor och Lukas fightades lite om Massa och sen bestämde sig Lukas för att Massa var hans tjej och dom gick tillsammans. Wiktor blev arg och började istället attackera Massa. Lukas är ju inte tillräckligt snabb heller för att kunna skydda Massa från Wiktor.
Så när dom kör ett jäkla rejs upp mot grinden som är den trängsta delen av hagen så blir Massa trängd av Wiktor och hon har en sån jäkla fart att hon inte hinner stanna och springer genom staketet. Stackars Massa :( Allt gick bra men Wiktor fick inte gå i den hagen något mer, dum hest... Prinsen släpptes in senare på kvällen utan några problem alls :)

Ridningen då, red ut med Fanny och Lukas, i 3 timmar och 45 min...
Haha, nej men det var superkul! Mest skritt och en del trav och galopp. Red hem till Fanny och det gick väll bra. Skuttade över några småhinder på vägen dit. Massa duktig! Sen hemma hos Fanny i typ 10 min och hästarna fick dricka och äta lite. Sen vidare. Måste säga att vägen hem var roligare en vägen dit.
Red vid en stor väg och alla stirrade. Sen red vi förbi någon människa Fanny kände och sista galopperna hem då var Massa pigg kan jag lova! Galopperade efter Fanny och då blev Lukas plötsligt trött. Så jag saktade av till skritt och lät dom galoppera i förväg och sen fattade jag galopp. Då blev det krut i Massa. Hon slängde in ett bakutsprång och sen började hon bocka på riktigt. Var sjukt nära på att ramla av men i sista sekund kom vi fram till Fanny och Lukas och Massa stanna. Seriöst, en meter till och jag hade ramlat av haha.
Sen galopperade jag före Lukas dom andra gångerna.
Fick världens härligaste känsla också när Massa galopperade upp för sista backen.
Hon tog i som in i helskotta med bakbenen och det kändes :)


Massa vid ihopsläppet, fler bilder kommer när jag redigerat :)

Nigahiga

Nu blir det mycket uppdatering men bara måste tipsa om Ryan Higa som lägger upp otroligt sköna klipp på YT.
Han använder sig av namnet Nigahiga och lägger upp väldit random videos.
Här är tre exempel:



Bit

Har hittat några sjuka bett. Hittar dock ingen information om betten men jag tycker man ser ganska tydligt vilken effekt betten ger och sen är det säkert massor med fler effekter när man sen tar i tyglarna :(



Hallelujah

Spola till 1.17
Jag sjunger på avslutningen, några missar men enbart från min sida :)

I am not a robot

Haha, måste berätta om mitt ridpass känner jag. Ångrade mig när jag satt på bussen ut då det blir ju så halt i gräset när det regnar så red ut ist. Tog in hästen, dock så frös hon så mycket att hon skakade :( Så hon fick stå med fleecetäcket på en stund och sen gjorde ja i ordning henne och red ut.
Red på vägen fram och tillbaka. Massa var pigg kan jag lova. Hon var väldigt på tårna. Men hon omvanlade energin super tycker jag, hon jobbade på bra.
Travade lite och när hon gick i en stadig form i ett lugnt tempo saktade jag av.
Sen galopperade jag upp för en backe. Precis när vi började galoppera sprang ett rådjur över vägen längst upp i backen och när vi kom dit där rådjuret hoppat ut flög en fågel förbi och då tyckte Massa att det blev lite för mycket läskiga saker så hon gjorde någon slags tvärnit. Haha, söt häst! Hade mantag så höll mig kvar utan problem. Skrittade en bit till innan jag vände hemåt. Tog en till galopp uppför en annan backe.
Då fick Massa något ryck och typ försökte bocka på riktigtt. Inte sina fjuttiga ninjasparkar utan hon välvde ryggen och hoppade typ fram. Vet inte ens om hon själv visste vad hon gjorde haha. Så drev på lite och då försökte hon istället typ sticka. Asså hästen var lite konstig. Tror hon försökte ta bettet men det gick inte så bra. När vi kommit uppför backen saktade jag ner henne och fick en jättefin rund galopp och hon flåsade lite.
Sen saktad jag av till skritt. Höll dock på att glida av när hon så fint slängtravade efter galoppen.
Jag red barbacka vilket förklarar det ;) Sen skritt hem, så fick hon gå ut med regntäcke så att hon inte skulle börja frysa igen :)

Haha, fiiin bild

Of we go

Ska snart iväg till Massa. Tänkte ta ett seriöst dressyrpass, barbacka... Nej men det regnar ju och då kommer sadeln bli blöt och så och det orkar jag inte me så det får bli barbacka.
Tänkte försöka rida henne samlat och få henne så kort som möjligt, får se hur det går.
Hade egentligen planerat en uteritt men nu är det ju inte sådär varmt som det annars varit så tar till vara på dagen då ;) Inte så kul att arbeta hårt i 28 grader lixom.
Ikväll så får jag se vad som händer, om jag träffar kompisar eller så. Känns lite som att det inte kommer bli något, att ingen kommer orka men får se ikväll.
Ciao


So small

Var med en del kompisar igår och hade det väldigt trevligt. Sov över med några av dom och så gick jag hem typ klockan 3 idag då.
Ska snart ut på en powerwalk.
Uppdateringen i sommar kommer antagligen inte vara den bästa. Känner att jag kommer vilja vara ute mycket och inte vill jag då känna press på att blogga. Så det kanske blir lite oregelbundet med bloggningen men kommer uppdatera så fort jag har tid över :)
Bara så att ni är lite förberedda.
Nu ska jag dra iväg så skriver mer senare ;)


Summer 2011

Ja nu är det sommarlov. Hade avslutning tidigare idag ska ut och springa nu, hurtigt.
Ingen uppdatering igår tyvärr, hade ingen dator och ingen tid. Avslutningmiddag för 9:orna, jag serverade och sånt.
Det var väll kul.
Skriver mer senare om uppdateringen nu i sommar.


All summer long

Var vid Trollan med klassen idag och badade, det var väldigt myisgt! Hoppade mycket från klipporna och lianen. Väldigt roligt! Har än så länge bara en bild men men :P
Har även varit hemma hos Ruben en snabbis och tränat inför skolavslutningen. Ska ju sjunga solo och är lite nervös :/
Är nu hemma hos mamma och dricker en milkshake typ, blandade ihop lite olika grejer typ :P
Imorgon är det städdag och sen ska vi 8:or hålla en avslutningsmiddag och där ska jag även sjunga med min kompis.

Vad jag gör med armarna vet jag inte hahaha

Sleep song

Idag ska jag sola, köpa bikini och avslutningsklänning. Ta emot suckar från mamma när jag berättar att jag tappat cykelpumpen och sen ska jag ta det lite lugnt. Kanske ta en promenad med hunden.
Ganska ohändelserik dag måste jag säga.
Har inte så mycket mer att skriva, slänger in en meningslös bild och så tackar jag för mig idag. Tänker inte sitta inne vid datorn något mer idag.


Löördag

Var på stranden på morgonen med familjen och badade och solade. Börjar bli brun nu, det är bra!
Vid 4 ungefär åkte jag ut till Massa var där lite innan 5. Svea fick följa med för jag skulle ändå inte rida.
Gick på en kort promenad och betade lite på vallen. Svea betade oxå, normal hund...
Åkte hem och sen cyklade jag iväg med Svea som fick springa bredvid och mötte upp Hanna, Clara och Gizmo.
Vi badade och sen åkte vi hem till Clara och sov där. Skulle följt med till velam imorse men vi skulle cykla och cykeln är konstig. Mamma kommer bli sur desutom för jag har tappat sykelpumpen. Åh vad glad jag blir.
Här är lite bilder från igår :) Kvaliten suger för mobilkamrean är inte så bra...




Freedag

Lite dålig uppdatering men underbart väder och fullspäckade dagar, ingen tid till datorn då ;)
I skolan först, soft. Sen hem innan jag drog till Evlinge, ridskolan. Red lektion på Tokaj igen och det gick bra.
Mina hälar suger men blev bättre när jag kortade upp dom lite.
Körde lite lydnadsövningar och det gick väll bra. Tokaj var seg i början men red mycket framåt i början och då blev han pigg. Galoppfattningarna var super! Kände hur jag åkte bakåt i sadeln för att han tog i så bra med bakbenen.
Vi hoppade som högst runt 1 meter. Tokaj blev lite vinglig mot hindrena när dom blev lite högre men inget som inte löste sig av en bred hand.
Blev lite halvdåliga bilder då dom är väldigt beskärda men men








Red flower


Hawaii

Nej nu blev det lite hawaii här. Kom hem från skolan (slutade tidigare för lärarna har försent insett att vi inte har något att göra i skolan så dom skickar hem oss, låter oss ha sovmorgon eller håltimme nödvändigt att vara i skolan..) och det var ju så varmt, var dock galet nöjd med Svea som gått lös hem hela vägen från hunddagis och var superduktig! Sen sprutade jag ner mig själv, hunden och gräsmattan med vatten. Behövdes så varmt som det var!
Igår red jag Massa då Jenny hade ryggskott. Red ut, Massa lite dum i början ville hem. Antar att hon inte ville in i skogen för där fanns det massor med flugor och sånt. Ute kanske en timme. Lite trav och även två superkorta galopper. Massa blev jätteglad och slängde in några glädjeskutt :D Hon är så rolig att rida när hon är på riktigt bra humör!
Ska snart hem till pappa och hämta moppehjälm då jag ska bada med kompisarna ikväll och får skjuts.
Trevligt ska det bli!


Foder



Varit nere på Velamsund och tittat på Maskeradhopningen, ledde ponnier på ponnyridning och hjälpte till lite.
Trevligt att träffa alla igen och kul att titta på tävlingen.
Har precis fått reda på att min morfars två hästar ska ut på foder. Nu blire att övertala mamma att ta Owe på foder haha. Vi har råd egentligen men om hästen skulle skada sig kan det bli problem.
Sen tror jag att mamma är lite rädd för att skaffa häst just för att hon själv skulle tycka att dte var så roligt. Men hon säger bara att hon inte vill lägga alla sina pengar på det, men det ska hon vilja när ja e klar med henne, hehe.
Nej men vill verkligen ta hit Owe och ha honom här. Vet dock inte riktigt vart vi skulle ha honom då alla billiga stall ligger typ långt bort. Kanske Tuna...
Nej men ska prata med min moder även fast jag tror att hon bara kommer bli sur :P


Nytt

Nytt på bloggen om inget händer:

Windows: tryck F5
Macbook: Högerklicka och tryck hämta igen

Är nöjd, dock är det konstigt när man kommer in på kommentarsidan men ska se i fall jag kan fixa det senare.
Goodnight ;)

Pepino <3

England

Om jag skulle göra det jag känner för just nu så skulle min framtid se ut ungefär såhär:
Komma in på ett bra gymnasium och hålla på med foto och språk, engelska. Gärna ett gymnsium där man åker iväg på resa till ett engelsktalande land.
Sedan utbilda mig till mäklare kanske jobba som mäklare ett år i Sverige.
Sen vill jag flytta till England :D
Jobba som mäklare, köpa häst och starta ett liv där.
England verkar så mysigt och landskapet verkar underbart att rida i.
Dit lutar iaf min plan just nu :)


EllenMario


Ja det var ju synd

Igår blev det ett dressyrpass då hon fortfarande ömmar lite i bakhovarna. Dom hade klippt upp en lite yta på vallen där man kunde rida, då såg så mysigt ut att jag bara var tvungen att rida där haha, typiskt mig...
Tränade lite skänkelvikningar i skritt, Massa tyckte det var väldigt jobbigt och försökte komma undan men när hon väl gjorde rätt var hon jätteduktig. Dock blev jag lite sur på henne att hon inte ville gå över en ensam bom.
I slutet så var hon lite tröttare och då gick hon snällt över.
Hon har numera sin otroligt fina sommarpäls :D Hon är så fin i den! Ska ta med kameran nästa gång och ta lite fina bilder på henne :)
Idag blev det inget sola, i alla fall inte som det ser ut nu. Mycket moln...

Foto: Veronica

En vän med en bil

Ännu en solig dag, tackar för den. Ska ut och sola snart. Tar bussen senare i eftermiddag så spenderar typ halvt kvällen i stallet. Tänkte rida ut om Massa mår bra i hovarna. Hon går nämligen barfota bak nu så kommer kanske få ta det lugnt. Dock är jag otroligt sugen på att rida ut och galoppera :)
Får se hur det blir när jag kommer dit.
Kanske träffa kompisar ikväll. Måndag, kl 03.00 så går MTV movie awards så det ska jag antagligen se med några kompisar oxå. Trevligt trevligt :)
Skriver kanske något innan jag åker till stallet, chiao.


Puff

Solat idag, trevlans! Har redan fått en fin fin rand och fler soldagar ligger framför mig.
Var sedan iväg med en kompis och badade, det var trevligt det oxå :)
Ska snart iväg och träffa några kompisar, köpa godis och sen dra hem till nån och titta på film.
Imorgon ska jag sola och på kvällen åker jag till stallet, skulle gärna åka efter middagen men då blir dte nog lite sent tyvärr...
Får se hur jag gör imorn, ska iaf hinna sola innan haha :)


Stockholm i mitt hjärta

Så hemma nuu. Var ute på Fjäderholmarna med familjen och så. Så galet synd att jag inte hade kameran, om jag tagit med den så hade jag nu bombat er med bilder på fågelungar.
Fanns så mycket ungar överallt, såå söta!
Vill dit nästa helg och ha med kameran, då blir det bilder kan jag lova.
Riktigt mysigt var det desutom att åka dit och hem. Stod utomhus på båten båda gångerna och det var så härligt. :)
Nej nu ska jag titta på DH och sen tror jag att jag ska sova lite. 

Ålands skärgård 2010

You lost me


Back to black

Litet inläg här då, bussen går vi 2 så ska göra mig iordning nu. Solade en timme, hjälpte kanske inte så mycket men lite iaf :)
Har inte direkt något att berätta så slänger in en bild och så skriver jag kanske lite mer ikväll beronde på när vi kommer hem.


Answers

Fick två frågor och jag kan inte se mina kommentarer när jag är inloggad så fick lite snyggt så ta bilder :P


Har tyvärr rensat grovt bland Runsten bilderna så har tyvärr inga bilder på dig och din syster :/ Dock kan du gå in på dessa bloggar och fråga: Clara & Lollo det är bara att du besrkriver hästarna så kanske dom har bilder ;)
Tack så mycket! :)

Nej jag vet inte vad den ponnyn heter, var så mycket ponnier och hästar så höll ingen koll tyvärr :)

ÄNTLIGEN!

Äntligen äntligen äntligen!! Allt skolarbete klart!
Sååå skönt :D
Imorgon ska jag upp vid 10, ta det lite lugnt. Sen vid 11 går jag ut och solar en timme, hinner inte mer då vi ska ut och äta och vi åker ganska tidigt.
Men fredag, då ska ingen stoppa mig moahaha. Då ska jag ligga ute 12-3 och pressa. Har än så länge inte fått ett enda tillfälle att sola.
Massa på lördag, har jag tur kan jag sola på söndag också.
Nej nu ska jag titta på Greys och om ja orkar DH, missade båda idag och igår. Syster tog studenten igår så hade ingen tid till DH och idag pluggade jag. Började vid 6 och klar nu.
Fett glad tjej!

Fin Gizmo

RSS 2.0