Toxic

Haha, säger att jag ska bättra mig och så glömmer jag blogga igår igen...
Men men, inte gjort så mycket. Har varit ute och sprungit igår och idag. Om det är fint väder springer jag imorgon också annars blir det någon gång i helgen.
Fotade ju i måndags min kompis när hon red och har fått nästan alla bilder så lägger upp några nu :)
Massa ska jag rida på söndag istället då Jenny ville byta denna helg.
Vet inte riktigt vad jag ska skriva så avslutar med lite bilder ;)
.
Superbilder, och Veronica red jättebra :)

Don't happen twice

Ska börja med att be om ursäkt för att jag inte skrivit något på två dagar, har haft sjukt mycket att göra och helt enkelt glömt bort bloggen. Eller jag kommer ihåg den typ klockan 12 på natten och då vill jag gärna sova så nu ska jag skärpa mig och börja skriva på dagarna som vanliga människor.
I söndags var jag i forum och fikade med min kompis, vi satt bara och pratade. Supermysigt! Resten av dagen försökte jag plugga, gick väll sådär...
Måndag, hade matteprov och jag tyckte det gick helt okej. Dock sa jag samma sak om förra matteprovet och det gick inte så bra direkt.
På eftermiddagen följde jag med Veronica till gurraberg och fotade när hon red på Mefaw :) Hedda och Alice var också där och red på sina medryttarhästar Bambina och Bandit. Fick jättebra bilder! Fotade med Veronicas kamera så det kan ta ett tag innan jag får dom men så fort jag får dom så ska jag lägga upp massor ;)
Nej nu ska jag sova, imorgon innan skolan åker jag till pappa och hämtar min nya mobil :D
Den är färdig och laddad när jag kommer dit så det är bara att ta den och sen åker jag vidare till skolan.
.
Galopphäst från i somras

Man must dance

Så, varit hos Massa och fixat. Har typ frusit konstant i typ fyra timmar. Först när jag duschat var jag varm igen.
Hon haltade inget och var lite lite svullen men det vart bättre efter skritturen.
Fanny kom i sista stund till stallet så red på vallen en liten stund med henne. Hon hade en kompis med som fotade så det kommer kanske lite bilder sen ;) Fotade lite innan jag gick till bussen så dom bilderna kommer i detta inlägg.
Skrittade lite barbacka på vallen men jag skulle bara vara ute i max 30 min så efter typ 15-20 min så red jag tillbaka till stallet. Massa var mysig, väldigt lugn :) Hon vart lite stissig i slutet men när vi var påväg hem lugnade hon ner sig.
Sen har jag bara gjort det vanliga, mocka, hö, kraft, vatten och mocka hage.
Sen åkte jag hem :) Ska kanske träffa kompisar ikväll också, trevligt trevligt :)
Tusan kameran har inget batteri kvar så bilderna kommer lite senare ;)
.
Lillasyster i somras

Never easy

Bra att vakna vid 8 när man ska upp 10 på en lördag...
Jaja, sitter i sängen och tittar på Off the map och väntar på att klockan ska bli tillräckligt mycket så att jag kan gå upp. Träffade några kompisar igår och det var trevligt :) Dock fanns det inga högtalare att koppla in datorn till så musiken var jättelåg. Det är inte så kul...
.
Funderade på om jag skulle ta en tidigare buss men sen när jag insåg den skulle gå en halvtimme efter att jag tittat upp den så orkade jag inte. Tar alltså 12.10 bussen, det är deutom minus ute :( Usch så jag hatar Sverige denna tid.
.

The quest

Här kommer några av bilderna jag knäppte alldeles nyss :)
.
Kvaliten suger, blää på blogg.se

Allstar

Whoop whoop, trevlig dag :)
Vaknade och det var soligt ute, alltid ett bra täcken. Alla hade gått när jag väll kom upp ur sängen så då kopplade jag in datorn till högtalarna och satte på hög musik. Älskar att gå runt på morgonen med hög musik att sjunga med i ;)
Var i skolan, ganska lugnt. Lite irriterande dock att det haglade en del, men hellre hagel än snö.
Sen hem och plugga lite och sen åkte jag och pappa till forum för att hämta ut mitt SIMkort så nu kan jag i alla fall använda en gammal mobil tills jag får min nya nästa vecka.
När vi ändå var där så köpte vi ett par Converse, woho. Något glad! ;)
Tänkte gå ut och fota nu i eftermiddagssolen innan den går ner helt. Kanske träffar lite kompisar ikväll men får se hur det blir med det så tjing tjong.
.
Mr Darcy

Keep breathing

Så, kom på idag att jag ska lämna in andra delen av So-provet imorgon. Jag har inte ens börjat läsa om det. Super...
Jag planerar oftast bra men jag har väldigt svårt att hålla mig till pluggplanen.
Så ska sätta igång nu, skulle gärna vilja plugga lite matte också. Får se om jag hinner det.
.
Sjukt mycket plugg jag har just nu. Har matteprov nästa vecka, Noprov och sen så ska jag göra om franska provet oxå eftersom att jag är så otroligt grym i franska, hata franska
.
Något positivt iaf är att jag precis beställt en ny telefon :) Det fick bli en HTC wildfire som förhoppningsvis kommer snart. Tappade ju mobilen på bussen i tisdags (inte särskilt bra)
Det fick bli en röd då det var den enda färgen som fanns, hade annars velat ha en vit eller svart faktiskt :P
Nu måste jag återgå till pluggandet ;)

Trouble is a friend...

Awsome, franska provet gick åt helvete och mobilen är defenitivt snodd. Så omprov på franskan snart skulle jag tro och har beställt ett nytt SIMkort som kommer på fredag hoppas jag. Får ha en gammal mobil, osäkert om jag får en ny men kan ju alltid hoppas ;)
.
Längtar till Påsklovet! Om det blir så som det är tänkt just nu så blir det Gotland söndag till onsdag i början och sen har jag Massa torsdag till söndag :) Superkul! Halva lovet ridning och halva körning. Hoppas nu att det blir så som det är smått planerat nu.
.
Är sugen på att fota folk och hästar, om ni vill bli fotograferade så får ni väll skriva en liten kommentar :)
På lördag ska jag ut till Massa, tror att det antingen blir en skrittur barbacka eller en promenad beronde på hur hon är i benet ;) Tänkte ta med kameran så blir lite bilder, tänkte desutom ta en tidigare buss och fota lite när dom får lunch i hagen. Såg på Jennys bilder att det verkar bli lite fart på dom då så det skulle vara lite kul med sånna bilder :)
.
Nu måste jag fortsätta med matten, har prov på måndag och är inte helt förberedd så det blir att plugga varenda dag nu till måndag..
Min kompis hund Flora

A sunny sky

Inte så lyckad dag, än så länge...
Imorse lyckades jag tappa mobilen på bussen, ringde till SL och jag ska höra av mig igen imorgon. Hoppas dom hittat mobilen då.
Sen gick det inget vidare på franska provet, tyckte att det kändes ganska bra men sen när jag väll satt där så kunde jag inte så himla mycket ändå. Ligger typ i det stadiet att jag hoppas att jag överhuvudtaget blir godkänd. Har aldrig misslyckats på ett prov tidigare så det känns inte så kul...
Och nu när jag sitter hemma och ska plugga till So-provet så inser jag att man måste ha so-boken för att kunna plugga och den har jag inte hemma..
Nu ska lillasyster baka kladdkaka då mamma fyller år och jag ska hjälpa till. Ska sen iväg och sjunga och när jag kommer hem ska vi grilla :)
Det blir nog lite mysigt endå, förhoppningsvis..
.
Världens finaste ponny :)

Bound to you

Fick precis några bilder i från min kompis Jenny fråni somras när jag red lektion för Tana på Pepino :)
Usch vad jag saknar den ponnyn! Planerar att fråga Isabella i fall jag skulle kunna få sno honom någon dag i vår och rida lite :) Får se hur det blir.
.
.
Som ni ser så regnar det och därför satte jag på mig gummistövlar och mjukisbyxor (haha) Inte så charmigt...
Söta Pepini :)
Blev väldigt kär i den här bilden! Redigerade dom lite lite, hoppas det var okej :)
.
Blev inte så mycket bilder, dels för att det regnade och sen satt hon med ett objektiv på 70-300 så det är ju såklart lite svårt att fota med det i en väldigt liten paddock ;)

Natural competition

Är med i en tävling, tryck på bilden för att komma till tävlingen ;)

Wild horses

Tänkte lägga upp lite bilder jag hittat på internet på hästar jag skulle kunna tänka mig att äga.
Ganska ointressant kanske :P
Börjar med detta otroligt vackra varmblodsstoet som jag hittade ute på Hästnet idag. Blev något kär.
Ännu en häst jag hittade på Hästnet, Tinker och Irish cob korsning. Skulle så himla gärna vilja ha en ponny men eftersom att jag redan är ganska lång och kan lätt se lite lång ut på ponny så behöver den vara av den lite kraftigare typen och denna ponny är ju galet fin.
Wow wow wow... Är galet kär i rasen Welsh cob. Otroligt snygga hästar! Bilden tagen från Idhult
Och sen min Absoluta favorit!
'

Denna hästen hittade jag på Hästnet för ganska länge sen och jag sparade bilden på en gång ;)
Detta är nog den vackraste hästen jag sett.
Orkar inte leta upp fler hästar men detta är några hästar som jag absolut skulle kunna tänka mig att ha ;D

Well i say...

Så, ingen slappdag idag inte.
Har studiedag men har ändå gjort en del. Är annars lätt att man fastnar framför dator eller tv.
Har pluggat lite och sen varit ute och sprungit lite. Inte okej att ha så dålig kondis som jag har. Hade lite bättre kondition än vad jag trodde men den är fortfarande usel.
Ska plugga lite mer och sen ska jag äta och efter det ska jag städa mitt rum.
Försöker redan nu få ihop en riktigt bra sommarspellista som ska drogas i sommar.
Hade ju tänkt plugga ute i solen idag men nej, ingen sol när jag vaknade inte. Lite tråkigt, den tittade dock fram när jag var ute och sprang.
Har satt upp ett mål och det är att springa ungefär 3 gånger i veckan, vill verkligen komma igång och få lite bättre kondition. Tycker det är ganska pinsamt när man är ute med kompisar och blir flåsig så fort man börjar springa runt. Nej nu blir det ändring.
En glad Svea i somras på Åland

Staket

Vaknade hos min kompis Alina imorse, det var jag, Fanny och Tobbe som sov hos henne. Var galet trött igår så somnade ganska fort.
Jag och Alina stekte pannkakor och sen efter att vi ätit dom så åkte jag hem. Har myst ute i solen och varit på Bauhaus och "shoppat". Vi köpte massor med kompostgaller och har satt upp det på tomten, blev såklart alldeles för lite galler så det blev en liten inhängnad bara men vi ska köpa mera sen och sätta upp seriöst när snön är borta.
Imorgon är det plugg som gäller, tänkte sitta ute i solen. Så himla skönt!
Fotade lite idag så lägger upp nägra bilder ;)
Våren är här :)

Massa massa massa

Varit hos Massa idag, ska duscha alldeles strax och sen ska jag iväg ikväll och träffa lite kompisar :)
Massa är ju halt och svullen så jag borstade bara lite på henne och knäppte några bilder, är ganska nöjd med bilderna även fast det typ bara är 10 st.
Himlen blev så härligt blå på bilderna och det gillar jag.
Vackra tjej
Majsan och Massa

Trötter

Nu är jag trött men lägger upp några bilder.
Ja det är dom bättre bilderna, dock så slutade det nästan sluta när vi gick av travbanan. Lite surt men får hänge med en annan gång också så blir det bättre bilder ;)

Åka ponny och vagn

Skola, inget intressant. Två prov nästa vecka, inte särskilt kul men det funkar väll.
Ingen ridning imorgon heller då Massa är dålig i högerbak igen så det blir lite mys i stallet istället.
Idag då, åkte med min kompis Jenny ut till ett litet stall i haninge där lilla Uno står då :) Väldigt söt ponny som ville springa fort fort. Gjorde iordning honom och sen började vi gå mot travbanan. Efter ett tag tränger vi oss ihop båda två i sulketten och började jogga mot travbanan. Uno var riktigt pigg och det var lite halt på vissa ställen men vi överlevde och vid travbanan körde Jenny ungefär fyra varv. Sen åkte vi tillbaka.
Blev lite bilder men eftersom att det snöade ganska mycket när vi var där så bilderna blev lite snöiga men det funkar säkert.
Lägger upp bilderna snart, tittar på en film nu så om typ 40 min.
Jagga ess

Tråkskoldag

Är i skolan nu, har annars inte haft tid att blogga i skolan men nu har jag lite tid över. Imorgon ska jag följa med min kompis och fota när hon kör, ska bli kul! Idag ska jag antagligen ner till Velamsund, bästa ponnyn mådde inte så bra igår så hoppas han mår bättre nu.
På lördag ska jag till Massa, har kanske fotograf med mig. Söndag är en oplanerad dag, har inget bestämt och är en onödig dag. Lyckas alltid vara den dagen som jag ligger hemma hela dagen och inte gör någonting. Sjukt tråkig.
Skriver kanske lite mer ikväll ;)
Jag och finaste ponnyn i april förra året tror jag

Sjuk hund?

Sjöng i bandet idag, gick väll helt okej men rösten kunde varit bättre.
Kände mig lite slemmig i halsen typ men det funkad.
.
Hunden har varit lite förkyld nu senaste dagarna, men idag blev det värre.
Hon började i intervaller skaka, och smågnälla. Glasartad blick och spytt upp slem.
Vi ringde veterinären och skulle ge henne ris och kokt kyckling, hon åt upp det men hade inte kvar dte i magen.
Hoppas att vi slipper åka till veterinären inatt..
Älskade hund

Skuggkysst och Löftet

Har varit i skolan, ganska tråkigt. Gjorde noprovet och det gick super faktiskt. Blir säkerligen godkänd så det är skönt ;) Var sen i Sickla med min kompis, sprang in på akademinbokhandeln och köpte Skuggkysst och Löftet tredje och fjärde boken. Så nu har jag att läsa. Höll på att plugga alledeles nyss men tog mig tid till att blogga innan jag blir klar med det och kan läsa.
Imrogon ska jag sjunga, ska väll forsätta träna på Snow, hey oh med Red hot chili peppers. Hoppas Linnea är där, vi har lyckats vara där olika gånger i typ en månad så ja hoppas på att hon ska dit imorgon.
Nu ska jag plugga klart och så skriver jag mer imorn ;)
Strömsholm i somras

Surt

Helt onödig dag, inte gjort någonting förutom att läsa och åka till Nacka forum i sista sekund för att köpa tredje boken. Skuggkysst. Den var dock slut så jag åker till Sickla imorgon och köper den. Har redan läst Fruset blod, går i en jäkla fart det här.
Nästa vecka då. Måndag, till Sickla. Tisdag, sjunga i bandet. På onsdagen har jag inget bokat som jag kommer ihåg. Torsdag vet jag inte heller. På fredag ska jag iväg och fota min kompis Jenny när hon kör :) Det ska bli roligt.
På lördag har jag Massa och på söndag vet jag inte.
Har inget särskilt intressant att säga eftersom att jag inte har gjort någonting idag så jag avslutar nu.
Får se om jag får ihop något inlägg senare. Nu ska jag plugga, blää.
Anky van Grunsven i globen

Fruset blod

Så, är hemma. Ska äta min födelsedagsmiddag, om en liten stund så passar på att skriva om dagen nu :)
Var hos Massa, red först ut med två tjejer som rider isisar i ca 50 min. Mest skritt lite trav och lite galopp. Gick bra, Massa lite stressad i traven då hon inte gick först men bättre efter en stund.
När vi kom tillbaka red jag på vallen typ 10-15 min, körde lite galopp och Massa var sjuukt taggad! Bockade en del, ökade en del busade en del haha. Men hon var söt. Har börjat vänja mig vid hennes bockningar så det är ganska lugnt nu. Åker inte framför sadeln längre.
Tog några bilder när jag skrittade av henne, lägger upp sen om mobilen vill vara snäll.
Nu ska jag iväg och träffa kompisar, ha en trevlig lördagskväll :)
Juste! Fick andra boken i Vampire academy serien :D Väldigt glad tjej som ska läsa hela natten

ojsan, glömde bort

Haha, glömde nästan bort att blogga. Kom på det nu, och hade tänkt sova så ja blir snabb update.
Skola, inget särskilt intressant.
Red sen Massa. Gick inte bra i början för jag red ut innan hon ätit sin middag så hon ville bara gå tillbaka och jag blev då lite arg på henne.
Sen red jag på vallen och då skärpte hon sig. Red inte jätteintensivt men tränade som förra gången på en stadig form. Hade tänkt träna galoppfattningar men hon började bocka och springa iväg efter att jag galopperat en gång och jag orkade verkligen inte hålla på att bråka med henne så struntade i att galoppera och travade istället en längre tid.
Sen red jag tillbaka. Massa var i alla fall jättenöjd, gick och frustade med mulen i backen bokstavligt talat. Hon gör så när man ger henne långa tyglar att hon drar ner huvudet och nästan drar mulen i backen och sen frustar hon lite innan hon bara går normalt.
Men gick ganska bra kan jag väll säga, hon bockade lite men var för det mesta snäll :)
Imorgon blir det nog uteritt med Fanny och Lukas, roligt roligt!
Skriver lite fler inlägg imorgon, kanske blir ett åsiktsinlägg också ;)
En ovillig häst på tävling

Pepino

Tänkte skriva lite om min förra medryttarponny Pepino. Pepino blir 28 år gammal i år, haha gamlingen :)
Jag provred honom 15 November 2009, det gick inte så jättebra men helt okej.
Red honom exakt i 11 månader och en dag.
Sista gången var 16 Oktober 2010.
Oh herregud vilka minnen jag har med den hästen!
Detta skrev jag efter sista gången jag varit hos honom:
"Ja, igår var det sista gången hos Pepino...
Självklart skitsorgligt och hade velat vara där hela dan typ men eftersom att jag skulle vara hundvakt hos mamma så funkade ju inte det.
Mockade och sånt innan och när jag sen skulle hämta honom så märkte jag att hans grimma som han ska ha på sig i hagen hängde vid spolspiltan, jag klantig igår så glömde hänga tbx den på hans box.
Så för att vara extra säker på att få in honom så tog jag med lite godis att locka med.
Han har nog aldirg varit så lättfångad i den hagen innan måste jag säga.
Han kom fram på en gång. Det brukar han aldrig göra, vare sig jag har godis eller inte.
Skönt att få in honom iaf.
Borstade snabbt av honom och bestämde mig för att rida barbacka.
Red först ut min favorit runda i skogen, sen red jag på volten.
Pepino var jättefjantig innan vi kom in i skogen, hoppade till när en bil åkte förbi. En pinne på marken var läskig och ett grässtrå var böjd åt fel håll osv. Jättetöntig hest.
Red sedan på volten i typ 30 min. Pepino skitduktig! Han gick überbra!
Körde typ mycket flytta undan för skänkeln just för att jag vet att han blir väldigt lösgjord och fin när man kör typ skänkelvikning och sluta/öppna etc.
Kände verkligen när vi körde sluta en gång hur han höjde ryggen och trampade på riktigt bra.
Travade lite men de sög så sket i de.
Ja detta kanske låter lite töntig men det var faktiskt första gången som han stod kvar i en hyfsad form när jag gjorde halt en gång. Annars brukar han alltid dra upp huvudet och vänta på att man ska fortsätta framåt.
Men igår så sänkte han huvudet och tuggade vidare på bettet, lite roligt tyckte jag.
Alltså för att sammanfatta så gick det jättebra <3

Nu dagen efter så känns det inte som att jag har slutat såklart, känns lite dystert men endå som om det är som vanligt.
Ångrar mig såklart men nu har jag endå bestämt mig.
Så nu får det vara så här.
Saknar honom redan nu men sen hamnade jag ju såklart hos världens bästa ägare så kommer nog någon gång ibland åka ut till honom igen.
Dem bästa minnena med Pepino är nog dom få gånger som han mötte mig i sommarhagen, saknar den hagen :/ För där var han mycket mer lättfångad.
Han brukade faktiskt komma fram till mig och snällt låta sig fångas in.
Eller den gången då jag Clara och Jonna red ut tsm i vintras och vi red till Nora där vi hittade en väg vi galopperade på, det var kul!
Eller när jag red Pepino, och Clara och lollo hängde med och så skulle vi ner till ett badställe. Det tog oss hur lång tid som helst att ta os dit och sen vägrade hästen gå i :P
Han verkade inte vara rädd för vattnet, han vill bara inte gå i.
Vi var ute i 3 och en halvtimme...
Provridningen gick ju inte superbra heller. Jag hade på mig en fetto jacka och såg hur jävla stor ut som helst xD
Haha, sen dagen efter var jag där och skulle rida honom själv för första gången, det var tomt i stallet och jag hade ingen sadelkammarnyckel så fick rida barbacka och jag kunde inte galoppera för han galopperar gärna med huvudet långt ner ner man rider på volten så höll bara på att ramla av när jag galopperade.
Men mitt absolut bästa minne med Pepino var nog när jag och Sofia red ut barbacka mot bullandö och galopperade, fyfan vad härligt det var!! (även fast Sofia höll på att ramla av hela tiden xD)
Eller när jag och Sofia red på volten och vi skulle tävla mot varandra. (Det var innan jag visste att jag inte fick rejsa, oups)
Pepino var fett taggad och Sofia ramlade av Pysen xD fan vad vi skratta! Gabbi var desutom där och filmaden men det var så mörkt så man ser typ inget :P
Nej, jag kommer sakna Tuna oxå, alla härliga människor osv.
Under vintern så fick jag även låna Jeppe som Nelly (som äger Tummen) var fodervärd åt.
Det var under den tiden som Pepino bara skrittades så det var ju lite kul att få låna honom så att jag kunde galoppera med alla andra.

Måste bara säga att jag har haft världens underbaraste tid med Pepino där ute på Tuna <3"
Usch vad jag saknar den hästen, funderar på att fråga om jag kan få låna honom någon dag i vår och rida lite.
Skulle vara mysigt att bara få träffa honom igen!
Här kommer lite bilder:
Pepino innan jag blev medryttare på honom, var med min kompis när hon red där och vips så hade jag lite foton på min framtida medryttarponny ;)
Fotograf: Veronica
Underbara häst!
Teddybjörn, fotograf: Lollo
Så nu får det räcka, ska läsa lite i den älskade boken och sen sleepy time ;)

shopping i min ensamhet

Åkte till forum idag, ensam, då mina så kallade "kompisar" dissade mig totalt och ja det blev ganksa konstigt så helt plötsligt skulle dom inte åka dit men jag åkte dit endå och handlade lite hehe ;)
Ganska stolt att jag lyckades köpa 6 tröjor för 450 kr. E inte det lite snittsigt? Det tycker jag :P
Köpte även en plånbok och en liten glass, hihi gillar glass!
Blev lite ändringar, ska ha Massa imorgon då Jenny inte hinner rida då hennes son är sjuk.
Kul att få rida lite extra, antingen så tar jag ett seriöst pass på volten med sadel och galopperar lite mera eller så tar jag ett lugnt pass barbacka.. jag vet inte.. kul att rida seriöst men hon är så galet mysig att rida barbacka på så jag inte kan låta bli haha.
Får se imorgon, tror dock att jag skulle behöva rida ett seriöst jobbigt pass då jag typ inte gjort det på henne än.
Om någon vill följa med och fota/filma så är det bara att höra av dig ;D
Här kommer lite bilder på det jag köpt:
Ny favorit måste jag nog säga ;)
Lite mera färg är alltid trevligt i garderoben
en till favorit, och för er som inte märkt så har jag lyckats lära mig hur man använder fjärrutlösaren :D
Min nya plånbok, jag gillar den starkt! Det är en sån där stor plånbok där sedlarna inte viker sig när man stänger den ;)
La ju upp förut en bild på denna bok, har i alla fall läst klart den nu. Och jag avgudar boken! Helt underbar!! Det är första boken i serien Vampire academy och det finns fem böcker.
Min storasyster har köpt födelsedagspresent idag till mig och jag sa faktiskt att jag önskar mig tvåan så blir galet glad om jag får den! Annars får jag köpa den fort som tusan! Haha, nej men jag ska köpa alla böckerna.
Säger bara, läs läs läs! Usch nej, nu måste jag läsa den igen ;) Skriver kanske ihop något mera ikväll och lägger upp. God läsning!

prov, oh no

Lite dålig uppdatering, tycker att det är tråkigt att jag inte uppdaterar förens så här sent. Då har redan massor med människor varit inne och kollat och så har jag inte skrivit något. (Massor och massor, typ dom flesta av mina läsare i alla fall)
Har endå ingenting intressant att skriva faktiskt, ska till tandläkaren imorgon. Dom är säkert arga på mig. Skulle varit där 11 Januari men jag har fått förhinder heela tiden!
Har haft mycket att göra idag + att jag inte är så snabb så då hinner jag inte skriva förens typ nu.
Men men, nu ska jag duscha och sen ska jag spela lite på pianot och sen ska jag sova så tjingeling.
Försöker skriva i alla fall två gånger imorgon! ;)
Jag och Jagga ess, gotlandsruss hingst.
På praon i 7:an med Veronica. Ska antagligen dit igen i 9:an när vi har prao i två veckor och då ska antagligen två stycken hingstar ridas in så då kommer veronica och jag ha att göra! ;)

Hey oh, listen what I say

Ska snart duscha, sen ska jag lägga mig i sängen och läsa min bok.
Idag var det skola, inget särskilt intressant. Dock har något otroligt hänt! Jag har otroligt nog börjat gilla franskalektionerna. Första gången jag faktiskt kommer ut från lektionerna och tycker att det var roligt. Och jag har läst franska i 2 och ett halvt år ungefär.
Har tidigare haft lärare som gör det så tråkigt. När vi fick reda på att vi skulle byta lärare till den termin i höstas så lovad jag mig själv att om jag inte gillade läraren så skulle jag byta till svensk engelska istället.
Men ja, nya läraren är otroligt bra och det är verkligen kul att gå på hennes lektioner. Jag är förvånad kan jag säga ;) Var och sjöng i bandet idag, gick väll bra. Sjöng gamla "Ain't no sunshine" av Bill Withers och sen började vi med "Snow" av Red hot chili peppers.
Nu ska jag snart gå och lägga mig så skriver mer imorgon ;) Godnatt
Världens bästa busponny Spader, underbara ponny!

Vampire academy

Sådär, redo att lägga mig i sängen och läsa min nya bok Törst av Richelle Mead. Handlar om vampyrer så det kan bli intressant ;)
Fick den av pappa och Isabel, fick även en synth som jag så länge gått och längtat efter. Så nu blir det att spela, även fast jag inte kan nånting typ.
Fick även en Fjärrutlösare av min farmor och farfar + 100 kr. Så nu har ja ännu mer pengar att köpa kläder för.
Har inte listat ut än hur man kopplar in fjärrutlösaren så om någon vet hur man gör så skulle det uppskattas om ni kommenterar och berättar. Skulle bli väldigt glad då.
Oh, så kul att spela piano! :)
Boken :)
Fjärrutlösaren ;)
Godnatt gott folk, nu ska jag läsa och sen sova. Imorgon blir det att sjunga i bandet och plugga massor!

Happy b-day to me

Ja, 15 idag då. Har inte hänt så mycket intressant förutom att mamma och lillasyster sjöng imorse och att ja fått lite gratulationer ;)
Tänkte bara skriva en snabb update om att jag ska skriva mer ikväll.
Ska ju fira hos pappa ikväll, vet inte om det kommer några släktingar men om det kommer nägra så är det väll farmor och farfar.
So long.
Min förra medryttarponny Pepino på sommarbete 2010

Bilder

Ja nu tänkte ja lägga upp bilder, dels ifrån bakningen och sen ifrån idag då från när jag klippte Svea. Tog både före och efterbilder så det ska ni få ;) Och några andra bilder desutom.
Fick från min mormor och hennes sambo 500 kr och från mamma och lillasyster fick jag två linnen, en jeansblus, en kofta, 800 kr, ett armband och lite smink :) Tackar tackar, alla pengar går till att köpa kläder. Behöver verkligen nya kläder så här ska det köpas.
Imorgon är det tillbaka till skolan, inte lika kul då jag ligger efter i några ämnen så får se hur det går...
Här får ni i alla fall bilderna:
Knäppte några fina bilder på ljusen ;)
Jag antar att ni ser vilken som är före och vilken som är efter ;)
Haha, söt hund :)
Nu ska jag plugga inför imorgon, sen tittar jag väll på en film med min mamma och äter klart min sushi ;) Gonatt

Städa...

Sitter framför tv:n, har precis ätit lunch och tar det lite lugnt nu.
Måste städa snart då det kommer lite släktingar och firar mig vid halv 5, 5 tiden ;)
Har varit nere med mamma och lillasyster och hunden vid velamsund och gått runt i skogen. Hon kan inte gå lös så vi satte lina på henne och sen får hon gå med linan släpandes efter sig så att vi kan ställa oss på linan om hon hittar på något. Sen hade vi små köttbitar med oss som godis och en nyköpt pipleksak. Så om hon blev lite ofokuserad så pep vi med leksaken och sen om hon kom tillbaka till oss så fick hon en köttbit. Måste säga att hon mest gick och nosade i våra händer efter kött men hon var duktig :)
Hade med mig en digitalkamera men kom på att vi hade med den först när vi var tillbaka vid bilen så fick typ 5-6 bilder bara lägger kanske upp dom här när ja laddat över dom.
Nu ska jag städa och om ja hinner ska jag klippa hunden lite ;)
Fina hund <3

Hemma, har ätit och måste plugga

Gick upp ungefär halv 10 idag, fixade mig och så. Bussen gick 11.22 till Massa, så tog det lugnt.
Såg sen att jag fått ett sms från Fanny, där hon skrev att hon hade skitbråttom från stallet sen då hon skulle ta bussen som gick 14.22 och bussen är framme 12.10.
Det var den lugna dagen. Vi hade ju planerat att ta det jättelugnt idag eftersom att det var så stressigt igår. Men det blev inte av.
Vart inte så stressigt dock som jag trodde men fick skynda lite.
Red barbacka idag, på vallen där det finns en upptrampad stig som man rider runt på.
Försökte få henne i en stadig form, och det väll ganska bra. I början var hon lite motvillig och sökte sig neråt och efter någon sekund så drog hon upp huvudet. Då började jag bara om, först när ja ridit ett tag och hon var uppmjukad så började jag hålla i mot lite mer och då gick hon i en något stadigare form.
Körde på långa travpass, och hon är så himla mjuk att rida på så det gick jättebra och hästen var jättenöjd.
Testade att ta en galopp, hon galopperade några språng och sen började jag kräva lite mer av henne och då stannade hon och körde ett bocksprång.
Kände att jag inte ville ramla av så struntade i galoppen. Får helt enkelt ha sadel nästa dressyrpass så får hon galoppera lite mera. Kan ju inte påstå att jag är bästa barbacka ryttaren så orkade inte bråka om det.
Ikväll står bakning på schemat, fyller år på måndag och då firar jag hos pappa och så firar jag hos mamma imorgon isället.
Får se vad vi har för ingridienser så får vi baka något utifrån det.
Nu måste jag plugga, får se om det blir någon uppdatering ikväll ;)
Mr Darcy - Godkänd frieserhingst från Taffsnäs

Sova? Nej inte riktigt än

Ligger i sängen, hunden däckade. Hon hämtade sitt ben ute i vardagsrummet för att ligga och tugga på det när hon låg i min säng men hon somnade. Så nu sitter jag och knåpar på datorn, antagligen den enda vakna varelsen i huset.
Gick ända ner till Velamsund med en negativ hund. Yey! Kul att jag offrar mig för henne och tar en långpromenad och det är jag som drar fram henne. Var försvann energin?
Energin kom tillbaka när vi kom fram till stallet och då blev det ombytta roller. Svea släpade runt på mig och jag ville ta det lugnt. Underbar timeing vi har jag och hunden.
Tittade på stalljobbarlektionen och sen fick jag och Svea skjuts hem utav Sofia :)
Har kollat på tv med min familj och nu är planen att sova.
Så godnatt gott folk så blir det mer uppdatering imorgon ;)
York, en häst från velam

Till velam?

Ja nu sitter jag och äter på en broccolipaj, har precis kommit hem fårn Massa och kastar i mig lite lunch innan jag ska iväg på en långpromenad med Svea :)
Jag tror att jag ska ta mig ner till Velamsund faktiskt och överaska människorna där, får se hur mycket överaskning det blir men det är planen åtminstone. Har ridit Massa ju och det gick super!
Red ut med Fanny och Lukas, vi red en ny runda i skogen. Och Massa tyckte det var jätteroligt. Hon bockad en gång när ja red bakom Fanny så testade att rida Massa framför henne och då gick hon super och bocka ingenting!
Hon vill helt enkelt inte gå bakom andra hästar.
Vi travad och galopperade utan några problem alls, Massa var väldigt pigg men bockad inte :)
Dock har hon blivit smalare, det märkte jag när vi galopperade och sadeln höll på att glida runt. Haha, Fanny ropade till och med att sadeln höll på att glida runt så då saktade jag av och rättade till den sen var det lugnt och vi fortsatte våran ridtur.
Dock hade Fanny bråttom till bussen, så vi fick stressa gärnet i stallet och alla hjälpte mig att bli klar för jag var den enda som inte var klar. Som vanligt? Ja...
Dagens dummaste:
Jag la mina ridkläder på golvet och när ja höll på att ta på mig överdragsbyxorna så ligger bara jackan på golvet. Och då kommer en valp fram och kissar på min jacka! Gud vad arg jag blev! Tyvärr märkte ja inte det förens det var försent så ja. Det fanns inte så mycket att göra. RIP jackan.
Nej men jag har tagit hem den nu och ska tvätta den, hoppas ja kan ha den imorn!
Ska inte lägga mina saker på golvet igen!
Nu ska ja äta klart och sen går jag till Velam med Svea :)
Kanske uppdatering ikväll ;)

Svea

Då jag inte kan sova, fortsätter jag med mina inlägg här då ;)
Detta är då min hund, Svea. Min trygghet, min klippa, meningen med mitt liv.
Hon betyder otroligt mycket för mig och jag vill ha henne nära så mycket det går. Då mina föräldrar är skilda och min fader är allergisk så har vi bara hunden hos mamma. Vilket gör att jag oftast bara träffar Svea varannan vecka. Lite sorgligt så (haha) men det funkar.
Svea är tre år och vi hämtade hem henne från Göteborg i våras, den 24 april. På en dag åkte vi fram och tillbaka och hämtade Svea. Hon ställde om sig på tre minuter och tyckte på en gång att vi var nya flocken.
Det är jag som gör mest med hunden i familjen, jag tränar tricks, hämtar hunden för att jag vill vara med henne från hunddagis och ja helt enkelt så håller jag på mycket med henne. I sommar så blir det hårdträning. Då ska vi sätta upp staket på tomten och då blir det träning kan jag lova.
Ska träna massa lydnad då hon är ganska nonchalant, vilket gör att hon sticker när hon känner för det när vi är ute (Jag vill att Cesar Millan ska hjälpa oss D: haha) nej men hon behöver bara lära sig lite hyfs och sen ska vi träna henne att gå lös. Har lite planer för i sommar...
Hon kan inte vara ensam heller, eller jo i tre sekunder men det hjälper ju inte så mycket.
Därför går hon på hunddagis under dagarna. Det är ganska dyrt så vi ska förhoppningsvis lära bort denna olata så att hon kan vara ensam tills min lillasyster kommer hem på dagarna.
Hon skäller oavbrutet tills man kommer hem, hon blir helt blokerad och slutar inte. Får panik helt enkelt.
I bilen funkar det okej att lämna henne men hon blir nervös.
Hon ääälskar att bada, det är hennes stora passion i livet.
Man kastar en pinne och hon kastar sig själv efter. Hon kan även hoppa från brygga även fast det inte är det bästa hon vet. Om man håller i pinnen och lägger den på botten (där det är grunt) så kör hon ner nosen i vattnet och gör bubblor. Haha, söt hund.
Nej nu måste jag sova! Ska upp halv 9 imorgon och klockan är snart 1 på natten. Inte bra!
Slänger in nägra bilder till och sen ska jag sova ;) Så nu, godnatt!
Svea i vintras :)
Svea i somras :)
Svea badar :)
Älskar den här bilden, hon är så himla söt!
Sötnos! :)

Massa

Massa
Arabiskt fullblod
1.50 i mnk
Brun
Sto
1999
Har precis blivit medryttare på denna krutfian, träffade henne första gången den femteonde januari.
Då var hon inte igångsatt så jag borstade lite på henne och pratade med Jenny, hennes fodervärd.
Hon är 12 år fyllda i år, och inte lite energi! Brukar ofta bocka och hålla på vid ridningen.
Särskilt när man rider med andra.
Hon flyttade ner till Stockholm den femte januari, till sin fodervärd Jenny som då ska sätta igång henne och om ett år när fodervärdsavtalet går ut så ska hon köpa Massa om hon vill ha henne då.
Hon är väldigt vacker, och är supersnäll. Hon kan bli något stressad upplever jag när hon står själv i stallgången men det kan vara så att jag står i "fel" stallgång. Finns en liten och en stor. Jag tror faktiskt hon inte gillar den lilla helt enkelt, där jag har fått stå dom flesta gånger jag haft henne då det varit fullt i den stora.
Första gången jag red henne själv var den femte Februari, och det gick åt helvete kan jag faktiskt säga.
Red med min kompis på sin häst som hon delar med någon annan tjej tror jag.
Och Massa var galen, i skritten sparkade hon bakut en gång. I traven kunde hon inte ha alla hovar i marken, hon bockade och bockad och bockade.
Var väldigt missnöjd kan jag säga när jag ridit klart och hon inte varit snäll en endaste gång i traven. Möjligtvis dom tre första stegen.
Efter det så har jag ridit en gång själv och min kompis var med och fotade. Kan lägga upp några bilder från den photoshooten ;)
Då bockade hon lite men var bättre. Pigg som tusan men bockade inte konstant. Då blev jag på lite bättre humör.
Efter det så har jag missat lite då jag var iväg på prao och sen red jag henne två gånger och då bara skrittat.
Vågade mig faktiskt på att rida barbacka då, kanske inte så konstigt eftersom att jag bara skulle skritta då hon hade ett sår på höger bak.
Då var hon bara mysig och jag blev lite kär i henne då.
Så nu får vi hoppas att hon är lika snäll imorn så att jag slipper bli på dåligt humör.
Nu har jag bara lite onödig fakta för er som orkar läsa ;)
Massa "svimmar" om man spänner sadelgjorden för fort, benen viker sig under henne helt enkelt. Därför måste man spänna i etapper.
Massa är lugnare om man rider ensam än om man rider med sällskap. Hon bockar mycket mer om man rider med en annan häst än om man rider ensam.
Massa hade ett föl för inte så länge sen och var en väldigt bra mamma :)
Massa är barbackahästen no. 1! Hon är helt rund om ryggen, har nästan för lite manke. Då man lätt glider fram på halsen (om hon skulle bocka) då hon inte har nån manke som stoppar. Och hon har världens mjukaste gångarter, man rör sig inte en millimeter i traven iaf.
Massa har en bomlössadel då hon som jag sa har för lite manke och då har svårt för engelsksadel om jag uppfattade det rätt av Jenny.
Nu blev det ett väldigt långt för att knappt känna hästen men så fick det bli :)
Laddar upp dessa bilder något mindre då det är sämre kvalite då jag tagit dom från fb :)
Bockiga hästen ja ;)

Here we go again

Ja, som det står i rubriken. Tror att detta är fjärde(?) gången jag har en blogg. Kanske tredje.
Men nu blev jag sugen på att ha ett eget ställe som jag kan forma efter mig själv.
Känner mig inte jättetaggad men... stadig? Kan man säga så? Haha, men det får väll funka. Brukar ju ofta bli så för mig i alla fall att jag är taggad men sen så känner jag bara mig tvingad att blogga men får väll se hur länge jag orkar. Nej men nu ska vi vara positiva!
Jag ska ut till min medryttarhäst Massa imorgon och på lördag. Kan lägga in ett inlägg alldeles strax om henne och lite bilder.
Nu ska jag gå ut med min kära, bittra hund och sen ska jag försöka sova faktiskt :)
Så godnatt på er!

RSS 2.0