Sommartider

Woho, härlig dag! Nu blev det ju varmt ute!
Sitter hemma och ska iväg alldeles strax, har nämligen lite kontakter och har därför fått en VIP-biljett till Gröna lund så dit ska man idag ;D
Ska bli riktigt kul, är där med några kompisar. Inte så länge då det är valborg men kul endå.
Har varit ute och fotat lite så slänger in några bilder oxå.
Filmen från igår blev ju sådär... Kameran hade inte så mycket minne kvar så därför vart det korta filmer och bara från början när det gick dåligt.
Försöker slänga ihop något lite mer redigerat, får se hur det går. Har en idé om hur det ska vara men det är nog lite överkurs för ja har ingen aning om hur jag kan göra det...
Nej nu ska jag packa ihop grejerna och sticka så hejdå :)
'
haha, kan inte canon...

Save me

Ska alldeles strax ut och träna lite med hunden men ska låta kameran laddas lite mer då jag tänkte filma lite! :)
Ridschemat har ändrats lite... På lördag ska jag rida ut med Julia, ska bli kul :)
På söndag kommer Clara ut och fotar, måndag ska Jenny fota och sen Veronica ska oxå fota nån dag i veckan.
Hästarna ska desutom avmaskas nån dag här i veckan, onsdag eller torsdag så då ska jag bara skritta ut en tur men det blir nog bra. Det löser sig!
Nej nu sticker jag ut i det fina vädret med hunden så kommer det en film ikväll ;)
'
Haha, cool hund förra sommaren.
Juste om någon har någon ide på ett tema med fotograferingarna så får ni gärna kommentera.
Ska ha hjälm på mig och då är det inte så snyggt att ha hjälm och klänning men idéer uppskattas! :)

The voice within

Så, snart en dag avklarad :) Sitter hemma hos Veronica och Svea sover bredvid mig, hon fick följa med hit och umgås med Veronicas hund Freja :)
Har snackat runt lite, Clara ska följa med nästa vecka och fota mig och Massa Veornica ska även fota oxå :)
Tänkte desutom kolla med min kompis Jenny om hon kan tänka sig att åka ut och fota mig som en gentjänst. Hihi, mycket foto!
Nu ska vi snart äta och sen antar jag att jag och Svea ska börja bege oss hemåt.
Här får ni lite oseriösa bilder på Svea tagen med kameran i datorn :P
'
sööt

Schedule

Så, supersnyggt ridschema som börjar nu på lördag.
Det kan absolut ändras lite då jag kanske inte rider ut med Fanny, det kanske blir någon fotografering (clara...) och sen kanske jag rider med min kompis som tydligen har en medryttarponni ganska nära Evlinge :)
Men ska försöka hålla mig till det här ;)
Mycket skrittklättra och galoppfattningar, för jag har upplevt det som att Massa är lite seg på att fatta galopp. Jag vet inte om det var bara för att hon var trött eller om det helt enkelt är så att hon inte har så mycket muskler i bakkärran. Men men, får väll se hur det går. Om hon bara var trött förut när jag försökt fatta galopp så kommer jag väll märka det nu men annars är det bara bra träning ;)

I'm so excited

Mådde inte särskilt bra imorse så stannar hemma idag så åker jag till skolan imorn.
Tittar på Tyra Bank show, dock är detta avsnitt sjukt dåligt då det är några tygdjur där som pratar(?)
Ska ha Massa ganska mycket nu då den nya medryttaren tydligen verkade vara ganska oseriös så Jenny letar efter en ny :)
Så har Massa nu lördag, söndag, måndag, onsdag, torsdag, lördag och söndag :) På tisdagar sjunger jag ju och på fredag nästa vecka ska jag iväg med mina kompisar och se Johnossi på grönan :D
På lördag ska vi även fixa klart paddocken :D
Då ska jag ta Jennys plats och hjälpa till då hon åker till Egypten då :)
'
Svea fick även bada igår för hon var så varm efter att vi stått i solen och fotat, då blev hon glader! :)

Over and out

Så nu ska jag soova. Äntligen klar med Souppgiften så good night everybody.
Clara och Charlie :)

Untrust us

Gick upp imorse, blev snabbt på dåligt humör då mina kompisar struntade i planerna vi gjort upp. Något sur.
Städade lite och sen gick jag hem till mamma. Åt lunch och sen solade jag lite innan jag drog till Velam med hunden :) Stalljobbarna galoppera på Fösa. Fotade lite och det blev väll okej bilder, inget märkvärdigt. Alla red så bra så hästarna höll sig i skinnet. En tjej ramla av men ingen märkte det förns hon låg på marken så ingen bild på det tyvärr...
Slänger upp en cool bild på Kokos som blev lite taggad ;)
Typ enda roliga bilden :P

Late update

Ja, som vanligt. Skriver typ mitt i natten haha.
Nej men åkte till stallet imorse och fixade allting, sen red jag ut med Fanny och Lukas. Vi red båda barbacka.
Planen var att rida till någon sjö men Lukas ville inte gå i och ja, Massa la i backen när hon förstod att jag ville att hon skulle gå ner i vattnet.
Jaja, tog desutom en galoppeti idag :) Första gången hon galopperade sen skadan.
Tänkte först galoppera i en backe men hon vägrade fatta galopp. Hon sprang på jättenöjd i slängtrav i backen. Haha, kände mig som värsta nybörjaren. Det är ju först efteråt man kommer på vad man skulle gjort, såklart.
Men då gjorde vi så att vi red till nån galoppbacke och efter lite övertalande gick hon över i galopp :) Då blev det fart på henne kan jag lova. Nej men red inte särskilt fort men hade en frisk galopp så att hon inte skulle bryta av.
Nej men då gick det jättebra. Måste träna mycket på galoppfattningar. Dett är inte första gången jag har haft svårt att fatt galopp på henne.
'
Sen åkte jag hem till mamma, var ute och sprang och duschade sen åkte jag till pappa.
Åt middag och sen åkte jag och träffade några kompisar och tittade på The roommate. Lite läskig film men den var riktigt bra. Dock har jag svårt att uppskatta skräckfilmer när jag ser på dom men efteråt så är det lättare att bedöma om dom var bra eller inte.
'
Massa :)

It's very hard to smile sometimes

Ryser genom hela filmen, otroligt bra gjort!

Crush

Melini :)
Melini
Snygging :)
Snygg!
Spännis :P
26-åringar kan oxå ;)
Melini och Astrid
Massa :D
Ihi, söööta Russin! :)
Den här blev fin :)
Mynte (dreggel)
Suris Skari :(
Melini och Astrid :)
Skari :)
Fin bild på Casino, sagopani :)
En blöt Massa i solen :)
Sista bilden :) Det var en bildbomb som heter duga ;)

Other ways

Heldag i stallet idag :) Min kompis sov över häs och så gick jag till bussen sen och var framme i stallet vid 12 ungefär. Stog först och fota en något galen Melini och snacka me hans ägare i typ en halvtimme. Sen fixade jag allt i stallet. Åt en macka och sen fotade jag typ alla hästar i stallet innan jag tog in Massa.
Började rida Kullavägen, svängde av mot Karbyvägen och avslutade genom sommarhagen. Massa var duktig! I början lite tveksam men när vi travat en bit så började hon bjuda lite mer framåt. I sommarhagen blev hon rädd för något och typ hoppa till men annars var hon lugn. Imorgon blir det nog uteritt me Fanny och Lukas.
Jag är så himla ridsugen hela tiden så det är skönt att rida flera gånger i veckan nu som jag ska göra två veckor framåt också. Är ju van vid att rida typ tre gånger i veckan och nu rider jag vanligen bara en gång. Kommer ihåg när det var som "värst" Red lektion på onsdagar, jobbade lördag. Red Pepino Månadag torsdag. Sen red jag varannan fredag lektion som betalt för lördagsjobbet. Det var mycket!
Funderar på att börja jobba igen nu när jag börjar rida på Velam igen. Men vill helst jobba på den dagen jag rider lektion i så fall.. eller fredag när man får en lektion. Annars blir det så mycket.
'
Smakprov:

From one place to another

Så dagen då...
Först till Kappan, hann inte göra så mycket då han hade rullat sig utan täcke :( Han var väldigt skitig, men hann iaf gå ett varv runt stallet och fota honom lite. Han har vant sig nu med att jag tar hand om honom (även fast jag inte ska göra det några fler dagar) han mötte mig snällt i hagen :)
Nästa häst.
Massa hade oxå rullat sig utan täcke, blöh. Red barbacka på vallen i solen. Massa var lite tittig i början men koncentrerade sig när vi väl var där. Hade tänkt rida över bommarna som låg framme då hon tydligen varit lite rädd för dom igår. Nope, tvärnit. Försökte övertala henne men nej hon ville inte.
Bytte teknik och red runt lite och red mellan bommarna massa olika vägar. Sen tränade jag lite skänkelvikningar och efter en stund lite slalom mellan bommarna osv.
Massa var jeteduktig! Blev svettig och i slutet och när jag tog skrittpaus så skritta jag lite diskret över en av bommarna. Duktig tjej! Sen efter en stund så travade jag av och när ja skritta av så red jag över alla bommarna :)
Jätteduktig var hon idag!
Träffade Gizmo, Claras hund som Pia passar.
Här kommer några bilder på Kappan:
'
'
'
Den läskiga spegeln ;)

Water for elephants

Kan börja med att berätta att jag och mina kompisar Frida och Gabbi såg på Water for elephants.
Herrgud, underbaraste, bästaste, finaste filmen jag sett någonsin! Så värd att se! Reese Witherspoon är född till den där rollen. Min absoluta favoritfilm! Ska dra med min mamma och systrar på den nästa helg ;) Vill se igen!
Nej, kan inte smälta hur underbart bra den där filmen är!
På bussen hem såg vi några kompisar och gick av och umgicks med dom, trevligt.
'
Idag då, var ute och arbetade. typ.. Nej men krattade och öste ner löven i plastsäckar i några timmar. Pappa skjutsade sedan ut mig till stallet så att jag var där i tid. Annars hade Kappan fått gå in och inte fått något em hö. Nej men var där i tid.
Blev dock ändrade planer när solen gick i moln. Bestämde mig för att tömköra idag istället då och så tar jag promenaden imorgon.
Hade ridhuset för mig själv och Kappan var glad :)
Det gick faktiskt jättebra idag! Börjar så smått börja känna mig säkrare med tömkörningen. Höll på att arbeta i ungefär en halvtimme + fram och avskrittning. I början ganska kravlöst i skritt. Lullade runt på lite olika ridvägar och fytusan vad svårt det är att tömköra på en rak linje, haha.
Travade sedan lite i båda varven med honom utåtställd. Gick super! Kappan har ju inte så mycket muskler nu och orkar inte riktigt hålla en stadig form. Men stundvis gick det bra.
Han har desutom börjat fatta det här med tömkörning. Han söker sig neråt på en gång. Det är bara i traven som han försöker komma undan och kör upp huvudet.
skrittade lite efter traven och sen travade jag av i typ 2-3 min innan jag skrittade av lite inne i ridhuset och lite utomhus.
Haha, bakom ridhuset så hade dom ställt upp några speglar som jag antar ska in i ridhuset. Dom var jätteleskiga tyckte Kappan. Han blåste upp sig och trippade förbi. Knäpphäst :)
Oj, vilken text det blev nu då.
Imorgon är det Kappan först, promenad. Sen Massa, dressyrar lite på vallen tror jag. Barbacka :D Tänkte träna lite skänkelvikning.
'
Jag och Kappan igår :)
Ihi, söt ponny som struntade i att han skulle in och sen vissla dom lite och då blev de fart på honom :)

Falling or flying

Så, snabbt bildinlägg :)
Ska iväg till Kappan, pappa skjutsar för jag måste vara där innan tre.
Har jobbat utomhus från typ 10 imorse tills nu så e lite trött..
Här e iaf några bilder från igår :)
'
Mest skritt och lite trav, haha orkade inte springa så länge...
Bästa bilden :)
Så, nu drar jag iväg. Tror jag kör på en promenad idag faktiskt så tömkör jag lite imorn innan jag åker till Massa :)

No sleep tonight

ber om ursäkt att bloggningen är dålig, har sjukt mycket nu! Igår kom jag på att jag skulle vara hundvakt 45 minuter innan jag skulle vara där. Så fick typ springa iväg och hade ingen möjlighet at blogga förens ja kom hem men då ville ja sova.
Idag så har jag haft Kappan, det gick bra! Lillasyster var med och fota och filma men det blev väll sådär.. hon är inte så himla van vid att fotografera i rörelse vilket gör att man bara ser huvudet i ett hörn och resten av bilden är på himlen eller marken framför hästen. Men lägger väll in några när jag har tid. Hinner inte nu för jag ska äta och sen springa iväg till bussen, ska se Water for elephants me Reese Whiterspoon och Robert Pattinson :)
'
Mefaw, min kompis kanske blivande häst :)

Fire in the house

Slappdag fram tills nu, har typ inte gjort någonting. Varit ute och sprungit. Tittat på tv. Gått hem till pappa.
Ikväll ska jag antagligen grilla med mina polers vid en sjö :)
Det ska bli mysigt, lite kallt kommer det nog bli men mysigt.
'
Har med Clara planerat en fin fotografering med Massa i klänning, dock rider jag med hjälm men det blir nog fint endå. Kanske kan sno hennes charles owen...
Nej har inget mer intressant att säga, så kanske skriver lite ikväll när jag kommit hem :)
'

Breathe me

Trevlig dag :)
Vaknade vid typ 9, hunden spydde, sen sov jag till 11 ungefär. Gick upp åt frukost och pluggade lite.
Sen gick jag på promenad med hunden. Vid 3 åkte jag med Clara till stallet. Vi gick igenom vad jag skulle göra när ja har honom onsdag, torsdag, fredag. Det ska nog gå bra, tänkte tömköra onsdag och fredag. På torsdag blir det nog bara en promenad och tar kanske med Svea, får se :)
Clara och jag tökörde lite på en äng i solen. Det gick väldigt bra, skrittade bara lite och tog det lite lugnt. Clara testade lite övergångar till trav i slutet. Kappan duktig, ville dock vända hemåt så blev lite stark när man gick i hemåtriktning.
Ska se om jag kan sno lite bilder från Claras blogg...
Yes, hon hade lagt upp lite bilder så här kommer lite:
'
Snygghesten, lite omusklad nu eftersom att han har stått men snart så kommer han vara ett riktigt muskelpaket ;)

Another one bites the dust


movies in minutes

En till film på G ;D

Sveeaaa

Här har ni en film på min stackars hund som var lite klumpig här om dan...
'

Oxygen

Red idag me Fanny och Lukas :) Otroligt härligt väder! Vi red någon runda och hade det jättemysigt.
Massa var lite seg i början men kom igång sen. Vi red först på någon stig i en skog och försökte undvika leran så vi red mellan träden på sidan av stigen. Massa skötte sig bra, lite snubblig ibland men inte så faligt.
Sen travade vi en bit Massa blev glad :)
Sen skritt ett tag och sen trav lite till. Då blev Massa pigg och ville springa fort.
Sen avslutade vi i sommarhagen där Fanny hoppade lite och jag filmade lite, film kommer.
Nästa gång är fredag, tror jag ska ta med mitt stativ och ställa upp på vallen så kan den filma lite när jag rider. Får se hur det blir...
'

Hurricane Gilbert

Tidig bloggning, det är ovanligt :P
Ska snart iväg och titta på Scream 4 med typ 8 andra personer, roligt roligt! Sen ska vi äta tillsammans innan jag åker hem. Ska nog sova hemma men får se hur det blir ;) Har ju Massa imorn och på söndag följer jag med Clara till Kappan för jag ska ta honom onsdag torsdag fredag nästa vecka så måste veta vad jag ska göra och så.
Tänkte ta med kameran imorgon så det blir lite bilder. Dock blir det nog bara digitalkameran då min kära systemkamera är hos pappa.
Tänkte antagligen skritta lite på vägen och sen arbeta en liten stund på vallen eller så rider jag ut någon annanstans :) Hoppas Fanny åker ut imorgon också.
Nej nu måste jag fixa det sista så skriver mer imorn.
'

The lime tree

Jaha, verkar som att man blir hemma i påsk då Sandra inte svarar på mina mejl. Surt att inte åka till Åland, får umgås med Kappan och Massa istället :)
Är galet torr i ansiktet. Märkte ikväll när jag tog bort sminket att jag var torr på ögonlocken(?) så tog på lite mjukgörande salva typ och jäklar så de brände. Brände i resten av ansiktet också men värst på ögonlocken och under ögonen.
'
Vi hade soft dag i skolan, talangjakten, leka burken ute i solen, lunch, Noprov som gick helt okej och sen typ 20 min SO. Ganska lugn dag :)
Imorgon är det bara sköna lektioner också så ja, denna vecka har varit lugn. Det gillas.
'
Min kompis Fanny följde me hem efter skolan, vi åt glass i solen men sen blev hon tvungen att åka hem mitt i filmen vi såg för att plugga och så :( Vi tittade på Black Swan och den är lite småläbbig så fick se klart själv.
En scen var riktigt äcklig.. Hon gick in i köket, tände drack lite började gå ut och släckte. Sen hör hon sin mamma ropa på henne väldigt svagt. Hon tänder igen och så står det en äcklig människa där. USCH, klarar inte av sånna scener :(
Men filmen var jättebra! Lite läskig och så men bra :)
Nu ska jag sova så får jag skriva mer imorn, förhoppningsvis lite tidigare på dagen ;)
'

Bad day

Ja idag var inte min dag, ramlade på en öppen skåpdörr och har nu ett sår/blåmärke/är öm  på baksidan av låret. Inte mysigt, och sen bara allmänt dåligt humör. Hoppas det vänder imorn :)
Vi börjar 9 imorgon för vi har talangjakt i skolan och då tittar vi på det fram till lunch. Soft.
Men går upp halv 8 i alla fall så jag hinner plugga lite kanske 7... får se när bussen går. Vi har ju NO prov och det känns helt okej, måste dock läsa lite om alkoholer, organiska syror och estrar. No är så inte min grej :(
'
Påsklovet då..
Antingen så blir de Massa måndag tisdag onsdag och åland torsdag, fredag, lördag, söndag. Beror på om Sandra hör av sig om hon kan byta dagar med mig att ha Massa, men hon vill inte svara på mitt mejl..
Eller så blir det att ta hand om min kompis häst Prince Night Cap onsdag, torsdag, lördag och Massa fredag lördg söndag.
Så allt beror på om Sandra kan byta dagar med mig eller inte. Måste dock bestämma imorn...
'
Clara och PN, dock är han inte helt okej i kroppen just nu så det blir bara lite promenader om jag tar honom i påsk :)

FF

Så en till dag avklarad. Väldigt soft måste jag säga! Började med So, inte särskilt krävande. Sen fortsatte det med franska där vi tittade på någon film. Ska se klart den imorgon. Sen så hade vi ingen musiklektion så jag och några kompisar åkte till forum och käkade. Sen tillbaka till skolan och hade vi hemkunskap och efter det svenska där vi skulle läsa och inte ens hade en lärare.
Sen var jag och sjöng i bandet. Det blev bara jag och killarna för dom andra tjejerna kunde inte komma. Vi trimmade lite på FF - Kent. Dom tvingar mig halvt att sjunga på franska :( Jag gillar inte franska..
Men det går väll bra.
Nu tittar jag på Desperate Housewives, mysigt!
'
Fölis

Det var jag

Varit ute och sprungit + att jag har märkt att lite av det vi ska kunna på No-provet på torsdag börjar fastna i huvudet.
Har inte så mycket att säga :) Längtar till lördag för då ska jag rida Massa, ska ju sätta igång henne nu så hoppas hon blir lite piggare nu :)
'

Shake me down

Woho, typ första gången jag uppdaterar när jag är i skolan.
Ska plugga idag när jag kommer hem. Rolig dag..
Har inte särskilt mycket att säga egentligen. Vi ska ha någon talangjakt typ på torsdag så då missar vi typ lite lektioner :P
Har lyckats lära mig att ta in egen musik i spotify :D
Nej nu börjar lektionen så försöker väll uppdatera lite ikväll ;)
'

h a i r


Strike a pose

så där... här kommer bilderna lite blandat så ;)
'
En bild på mig för ovanlighetens skull haha
Finaste hunden

Bilder på G

Det kommer en del bilder om ett tag. Ska först ut i solen och fota lite till så lägger upp dom ikväll ;)
'
Spader <3

Videoblogg :)

Haha, ja det var någon lös hund som typ sprang runt och skällde på Massa så ja därför snackar jag om den där hunden hela tiden :P

It may be winter outside but in my heart it's spring

Skola idag, ganska tråkig. Imorgon blir det sovmorgon, går upp halv tio. Väldigt skönt!
Massa imorgon efter skolan, kommer inte ha med hunden någonting till stallet då det inte finns tid att hämta henne.
Tänkte att jag skulle skrivit något roligt men jag kommer inte på något...
Slänger upp lite bilder istället ;)
.
Massa för några veckor sen :)
Synd att fokusen ligger på halsen
våår
Humla
blomma
En av mina minikaktusar ihi :)

Spring för livet


The key of awsome

Underbart att min laddare låg hemma hos min moder igår så att jag inte kunde blogga..
Händer inte särskilt mycket på vardagarna, sjöng idag i bandet och det gick väll sådär. Testade att spela FF med Kent idag, hade missat att dom sjunger en del på franska. Så nu måste jag lära mig uttala det där på franska. Borde inte vara så svårt då jag gått på franska i snart 3 år. Men ja inte är jag bra på franska för det.
Såg en väldigt äcklig film med skolan idag, Maria full of Grace hette den. Handlar om en tjej som behöver pengar och bestämmer sig för att ta ett jobb som går ut på att hon ska svälja massor med knark för att frakta över till USA.
Jättehemsk och äcklig film men den var väldigt bra endå.
Ska försöka använda min fantasi och lägga in lite roligare inlägg :) Ska ha Massa fredag och lördag nu i helgen så det ska bli mysigt. Tänkte nog ta med Svea en dag och bara gå en promenad och en dag så skrittar jag ut.
Blir nog bra de, skriver mer imorgon :)
.
Händel

Eyes on fire

Idag blev Svea stallhund. Hon fick följa med ut till stallet, hon var faktiskt jätteduktig. Trodde att hon skulle bli alldeles galen men hon höll sig i skinnet. Gick ut på en promenad med Massa, Svea och en tjej på Melini följde med :) Det gick bra, dock så skyggade Massa ganska grovt två gånger när vi var på väg hem men det gick bra.
Träffade kompisar igår, det var jättekul. Blev dock skrämd av Alinas mamma så att jag började gråta. Haha, lite pinsamt när alla typ skrek och sen skratta medans jag skrek och sen satt jag och grät och skratta samtidigt.
Inte särskilt taggad på skolan imorgon, dock ska jag duscha nu och sen ska jag sova i min nya säng som jag fick igår. Blir första natten i sängen, och så har jag fixat lite i mitt rum så e de lite finare :)
.
Haha, fin bild!

To late

Bra att jag fortfarande inte ätit och ska hinna åka iväg till en kompis ;)
Ska alldeles strax äta så skriver fort. Direkt efter det åker jag hem till en kompis och så sover jag över där. Ska till Massa imorgon men planerar att åka lite senare, komr förhoppningsvis iväg innan 3 i alla fall.
Gillar att vi imorse satt och åt frukost och helt random kom in på ett samtalsämne om att köpa katt (?) Haha, jag skulle inte säga nej till katt. Kommer självklart ha kvar Svea då men tror inte att vi kommer köpa katt. Tror inte mamma orkar även fast hon var näst intill positiv till det.
Svea har börjat förstå slalom nu, så att hon går under mina ben sick sack när jag går framåt. Lite glad för det men behövs träning ;)
Nu ska jag äta innan jag drar iväg.
.
Chili och Lotus, hade dom innan Svea

Forgetful Lucy

Idag har jag haft fullt upp heela tiden. I skolan så var det väll som vanligt, fredagar är chill även om vi slutar sent.
Sen började jag åka hemåt men mamma hämtade mig unegfär halvvägs och så åkte vi till forum och köpte presenter till min storsyster som fyller 19 imorgon.
Efter det åkte vi hem och lagade mat direkt. Åt och sen tittade vi på film.
Då ringde Fanny och vi bestämde att vi skulle åka till Johan och träffa honom och Tobbe.
Så då åkte jag direkt dit och nu har jag kommit hem och ska kolla runt lite innan jag ska sova.
Imorgon ska jag följa med lillasyster till ridskolan, mamma är lite krasslig så ska hjälpa syster i stallet och efter det åker vi och tittar på säng till mig :D Ska få en större säng och jag har längtat galet efter det så det ska bli niice :)
Nu säger jag hejdå så skriver jag mer senare ;)
.
Totte på sommarbete, Pepino i bakrunden

RSS 2.0